Խմորասնկեր և Գլխարկավոր սնկեր
Հոկտեմբեր 6-10
Սիրելի՛ ընկերներ, այս շաբաթ ներկայացնելու եք հետևյալ թեման․
- Գլխարկավոր սնկերի առանձնահատկությունները,- նոր դասագիրք-էջ՝ 41-42
- Խմորասնկեր
Լրացուցիչ առաջադրանք-պատասխանել հարցերին դասարանում
- Կառուցվածքային ի՞նչ առանձնահատկություններ ունեն սնկերը
Սնկերը բաղկացած են բջիջներից, բայց չունեն հողի (արմատ), տերև, տողեր։ Սնկերը չեն կատարում լուսաֆոտոսինթեզ։ Խմորասնկերը միաբջիջ են համեմատած բարդ բազմաբջջ սնկերի։ - Ի՞նչ օգուտ է մարդը ստանում սնկերից
Սնկերը օգտագործում ենք որպես սնունդ։ Խմորասնկեր օգտագործվում են հաց թխելիս։Սնկերից որոշ հարուցիչներ արտադրում են դեղամիջոցներ, օրինակ հակաբիոտիկներ։ - Խմորասնկերը կենցաղում ինչպե՞ս եք օգտագործում։
Հացի, պիցցայի ու այլ թխվածքների մեջ խմոր բարձրացնելու համար։
Комментарии
Отправить комментарий